Pozadí hlavního banneru
GYM Mimoškolní akce

Výlet s tatínky

Datum konání akce
16. 9. 2023 10:15 (10:15 - 19:00)
Výlet s tatínky

Vážení tatínkové, milé maminky,

jistě již máte tuto sobotu 16/09 zakroužkovanou v kalendářích, protože po jarně-letní pauze se vrací oblíbené sobotní výlety pro tatínky (a výletuchtivé maminky) s dětmi.

Co nás čeká tentokrát?
Krásná příroda Berounska, procházka v NPR Karlštejn, jeskyně a pramen sv. Ivana, krásné výhledy, ale také (nebo zejména?) prohlídka hornického skanzenu Solvayovy lomy, včetně možnosti projížďky důlním vláčkem.

Bude cesta vhodná pro každého?
Tentokrát ne zcela. Cituji ze stránek skanzenu: "Z bezpečnostních důvodů není možný vstup dětí do 3 let do podzemí, dětem do 6 let vstup nedoporučujeme, nevhodné pro klaustrofobiky, stálá teplota 8°C."
S ohledem na terén tentokrát nebude cesta ani vhodná pro kočárky.

Sejdeme se cca 10:15-10:30 na parkovišti ve Sv. Janu pod Skalou ( https://mapy.cz/s/dohecagoko ) před kostelem Narození sv. Jana Křtitele.
Co se dopravy týká, jsou dvě možnosti:
- autem přímo do Sv. Jana pod Skalou
- vlakem či případně kombinací vlak + autobus
Podle zvolené dopravy se bude odvíjet i délka trasy, minimálně o 5km procházku ale půjde zcela určitě.

Prosíme všechny zájemce o výlet, aby svou účast nahlásili na +420 721 664 868 (ideálně na WhatsApp) nebo na vydrar@razdva.cz, společně s informací o kolikačlennou rodinnou výpravu půjde. Tato informace je pro nás důležitá nejen kvůli plánování cesty, ale také abychom na někoho nezapomněli, pokud by měl zpoždění.

S sebou doporučujeme pevnou obuv, vhodné oblečení, svačinu, pití (u Solvayových lomů by měla být možnost si něco zakoupit) a potřebné finance (doprava, vstupné skanzen, občerstvení).

Těšíme se v sobotu na viděnou!
Štěpán Vydrař a Pepa Hájek

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.